strikingstyle@strikingstyle.sk

0 ks 0.00 €

SVADBY PODĽA TYPU

 

Svadba je udalosť, na ktorú sa pripravujú ženy pomaly už od útleho veku. Je to niečo, o čom snívajú roky. Chcú vyzerať a cítiť sa ako princezné z rozprávky. Počas života sa väčšinou táto predstava mení. Niekedy sa táto túžba pominie a stačí im jednoduchý obrad na radnici, ale niekedy sa aj požiadavky stupňujú a náročnosť je ďaleko vyššia ako bola kedysi.

V dnešnej dobe sa štýlu svadby venuje ďaleko väčšia pozornosť ako v minulosti. K najčastejším alebo najobľúbenejším typom svadieb patrí boho štýl, rustikálny, glamour alebo naopak vintage.

Práve štýl, ktorý si mladomanželia zvolia, je štýlom, ktorý vykreslí ich deň D do svojho vytúženého obrazu. Každý štýl je špecifický svojimi detailami, či už je to farba, doplnky alebo dekorácie.

 

SVADBA V BOHO ŠTÝLE

 

Tento štýl by sme mohli nazvať Bohémskym štýlom, ktorý je spojením viacerých štýlov ako hippies, etno a gypsy. Štýl sa vyznačuje jednoduchosťou, kde základom sú prírodné materiály a doplnky. V poslednej dobe patrí práve Boho štýl k najviac preferovaným. Jednak nemusí byť až tak finančne náročný, keďže základom sú prírodné materiály, kde si viete výzdobu vyrobiť ručne, drahé kytice sa nahradia lúčnymi kvetmi. Čo sa týka farieb aj tu platí jemnosť je základ, takže nájdete tu väčšinou farebné zladenie v pastelových jemných farbách ako je ružová, marhuľová, fialková, biela. Jemnosť  a zároveň voľnosť platí aj pri oblečení. Nevesty siahajú po dlhých, či už jednoduchých šatách alebo tzv. rozviatych čipkovaných šatách. Vlasy sú väčšinou rozpustené s kvetinovými doplnkami. Muž tiež volí jednoduchosť v bledých tónoch, kde veľmi zaujímavým a často využívaným doplnkom sú traky. Základom je pohodlie. V niektorých prípadoch, snúbenci siahajú až po úplnej jednoduchosti, a idú na obrad bosí.

Samostatnou no neodmysliteľnou časťou svadby sú družičky, ktoré musia ladiť s danou témou. V štýle boho rovnako ako aj nevesta stiahajú družičky po voľnosti a pohodlí v pastelových šatách. Pri neveste by bolo vhodnejšie, keby volila farbu bielu prípadne šampaň, aby práve družičky vyzdvihli v jemných tónoch nevestu. Pri tomto štýle, nemusia mať družičky prestne ten istý model, no odporúča sa aby bola aspoň v rovnakom tóne. Aj napriek voľnosti štýlu, nech je kontext svadby jednoliaty a nerušivý.

RUSTIKÁLNA SVADBA

 

Rustikálna svadba je svadba vo vidieckom štýle. Pre miesto na obrad je ideálna stará stodola, statok, zrúcanina hradu alebo vínna pivnica. Tu je základným prvkom opäť príroda, ale so zameraním skôr na drevo. Rustikálna svadba, je ako keby spojením svadieb vintage a boho, prelínajú sa tu jednotlivé prvky, ktoré sú typické práve pre spomínané svadby. Čo sa týka oblečenia platí to isté ako pri boho štýle, jednoduchosť, voľnosť a pohodlie. Družičky majú rovnako ako pri Boho štýle voľnosť pri výbere šiat, ale tiež platí držať sa aspoň rovnakej farby, aby nenavodili dojem, že nevesta žiadne družičky nemá.

 

VINTAGE SVADBA

 

Je často zamieňaná s retro štýlom, no v skutočnosti znamená elegatné, honosné a nostalgické. Pri tomto type svadby sa pokojne nechajte inšpirovať starým anglický vidiekom. Na svadbu môžete zvoliť rukavičky a šaty luxusne zdobené krajkou. Pre dopravu je typické a veľmi prepichové doraziť v historickom aute. Pri výzdobe kľudne siahnite po krištáľových lustroch, bohatej kvetinovej výzdobe, porceláne, pozlátených svietnikoch. Pre hostinu sa volí zámok alebo panské sídlo, základ sú opäť detaily. Farebná paleta je od bielej, cez krémovú až po champagne. Doplny perly, brošne, vejáre.

GLAMOUR SVADBA

 

Tento druh svadby patrí k najluxusnejším typom svadieb. Je to svadba plná prepychu. Vhodným miestom sú hrady, zámky alebo luxusné hotely. Hlavným znakom je bohaté menu, výrazné blýskajúce sa dekorácie, bohatá kvetinová výzdoba, výrazné princeznovské svadobné šaty. Farebné prevedenie je väčšinou v tóne farieb biela, ktorá sa môže kombinovať s čiernou, potom púdrová, strieborná, zlatá. Torta býva poschodová, svetelná dekorácia býva až veľkolepá. Družičky sú dokonalo do posledného detailu rovnako zladené tiež v pútavých luxusných šatách.

 

Nech ste si zvolili akýkoľvek druh svadby, základom je, aby ste tento svoj výnimočný deň užili. Dovoľujeme si vám dať do pozornosti našu ponuku spoločenských šiat, z ktorých si viete vybrať vhodný model, pre družičky, ako svadobný hosť a prípadne aj nevesta.

 




DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM

UŽ VÁM ŽIADNA ZĽAVA NEUNIKNE. PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK A NIČ NEZMEŠKÁTE